Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25148)

Две третини од компаниите работеле од далечина

Голем број компании, дури 67 отсто, во текот на изминатата година работеле од далечина и една третина од нив ќе продолжи да работи на...

Митевски: Многу е честа т.н. неодобрена употреба на лекови

Кога лекот се употребува на начин различен од пропишаниот во упатството и за состојба што не е предвидена во упатството, велиме дека станува збор...

Луѓето не пријавуваат затоа што загубиле доверба во институциите

Истражување за корупцијата, митото, поткупот и граѓанската перцепција за тие појави Од што зависи како граѓаните ја перципираат корупцијата во земјата? Каков однос имаат тие кон...

Mеридијани

Вашингтон - Фејсбук почна да ги отстранува дезинформациите за сите вакцини поради штетни, неосновани здравствени тврдења што се ширеа на нивната платформа. Компанијата најави...

Снежна бура го парализира Стариот Континент

Поголемиот дел од Западна Европа се бори со силната зимска бура Дарси, која донесе невообичаено големи врнежи од снег и пад на температурата и...

Пандемијата ја отежна битката со карциномот во Европа

Европската комисија, за жал, сѐ уште не може да најде успешна формула како во пандемија да се намали бројот на новодијагностицирани Европејци од малигни...

Подобро осветлување и поголема заштеда

ГЕВГЕЛИЈА Во општината Гевгелија во тек е акција за фарбање на 12-метарските столбови на канделабрите на булеварот Гевгелија. Исто така, во сите населени места се...

Враќањето на печалбарите ги „освежи“ трговците во чаршијата

KИЧЕВО Пандемијата на ковид-19 значеше и целосен застој на прометот кај трговците во кичевската чаршија. Најголем удар почувствуваа сопствениците на продавниците за чевли, пластичарите, златарниците,...

Во македонизмот се вградени идеите за слободата, демократијата, патриотизмот, правдата…

Македонштината никогаш ниту била ниту ќе биде етнонационализам и шовинизам, беше и си останува едно слободарство. Тоа е идеологија на етнички, религиски и културен...

Пандемијата ќе ги доосиромаши сиромашните земји

Според економските експерти и универзитетски професори со кои се консултиравме, без сомнение, корона-кризата и импликациите врз светската економија ќе предизвикуваат уште поголемо раслојување и...