-4.2 C
Skopje
20.1.2022 - 0:28

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25147)

Литературно катче

Талентираната и млада авторка Матеа Стоев (15) напиша песна во чест на истакнатиот македонски писател од романтичарскиот период и голем просветителен и културен деец,...

Децата читаат македонски литературни дела со „Македонски збор“

Иницијативата „Македонски збор“ во своите поетски читања ги вклучи и децата. Детските гласови што ги интерпретираат делата му даваат посебен призвук на македонскиот пишан...

Приказната била и останала и училиште и учителка

Никој од нас во ниту еден момент не смее да заборави дека преку приказната детето спознава еден непознат, богат и прекрасен, но и суров...

Сите наши зависности

Како исклучително отворена економија и, за жал, со висок степен на увоз, особено екстремно зависна од увоз на енергија, значително зависна и во секторот...

Најкраткиот пат до Оз или ЕУ, што и да е поверно

Слично како и во истоимената книга на Лиман Баум, волшебникот од ЕУ е потрошен балонист, кој ги продал сите карти за циркусот на демократијата,...