Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25147)

Посветлата иднина започнува дома

„Нула отпад“ е термин што станува сè попопуларен во последните децении. Според утврдената дефиниција, тоа е збир на принципи што се фокусираат на спречување...

Стравот од ковид-19 удри и врз денталното здравје

Многу граѓани избегнуваат да посетат каква било ординација доколку не се соочат со некоја итна потреба или болка. За ваквите примери потврдуваат и стоматолозите,...

Mеридијани

Техеран - Иранскиот врховен лидер, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека САД мора да ги укинат сите санкции доколку сакаат Иран да ги почитува обврските...

Русија и Кина го пополнуваат „вакуумот за вакцини“ оставен од Западот

Бирократската тромавост и недостигот од вакцини предизвикаа зголемена фрустрација во Европа. Во меѓувреме повеќе европски земји се свртеа кон Москва и Пекинг за набавка...

Донирани 200 хуманитарни пакети храна

ОХРИД Во рамките на проектот „Нула глад во Општина Охрид“ неодамна беа донирани 200 хуманитарни пакети за 100 социјално ранливи семејства од општината, кои се...

И во зима Китино кале е посетено како во лето

КИЧЕВО Откако ја дознаа информацијата дека на Китино кале се реализира проект за негова ревитализација, секој викенд на овој локалитет може да се забележат голем...

Каде е Македонија на светската ранг-листа

Според истражувањето на специјализираниот портал за еколошки теми „Сејв енерџи“, најголеми заштитени региони во Европа имаат Германија, или 17.654 километри, Шведска, со 15.254 километри,...

Родителите бараат, општинарите ги подобруваат условите во градинките

ГЕВГЕЛИЈА Градоначалникот на Општина Гевгелија, Сашо Поцков, заедно со премиерот Зоран Заев, ја посети новата детска градинка во селото Прдејци, каде што наскоро ќе бидат...

И сватовите чекаат вакцина

Угостителите велат дека за годинава сѐ уште нема ниту една закажана свадба, а последната свадба била во јануари минатата година. Организирањето ваков вид семејни...

Нагазни мини уште на стартот, каков ли ќе биде крајот

Ако по утрото се познава денот, тогаш пописот уште непочнат го очекуваат сериозни премрежиња и искричења, од кои веројатно најголемиот дел е од политичка...