Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25134)

Животни

Бордер коли се енергични кучиња и одлични трагачи Неуморни херои во помагањето во областите погодени од земјотресот во Петриња, Хрватска, беа и кучиња трагачи што...

Патувањата резервирани во последен момент најголем тренд во 2021-та

Кога зборуваме за патувања, тешко дека оваа година ќе патуваме слободно како порано, без контроли и тестови. Поради фактот што ситуацијата во светот, но...

Како се ослободи Лондон од смогот?

Многу европски метрополи се соочуваат со загаден воздух, но Лондон служеше како повик за будење за многумина. Денот кога смогот го „проголта“ градот, на...

Дигитализирани изданијата на „Кинотечен месечник“

Кинотеката деновиве на својот сајт ги објави дигиталните верзии на изданијата „Кинотечен месечник“, кои излегуваа од 1977 до 1987 година. - Ако порано ги читавме...

Владимир Јанковски со „Скриени желби, немирни патувања“ во трка за „Балканика“

Манифестацијата годинава ќе се одржи во Тирана, Албанија, на 26 и 27 октомври. Наградата ќе биде доделена од меѓународна стручна комисија од седум члена,...

Сакам да создадам препознатлив бренд

Композицијата ѝ е посветена на Америка, а јас сум нејзин комплетен автор и музички продуцент. Инспирација ми беше сето она што се случуваше во...

И алтернативата за ЕУ тешко достапна за Западен Балкан

Зачленувањето на земјите од Балканот во Европската Унија во наредните десет години е нереално, но исто така и приклучувањето кон Унијата преку зачленување во...

Како да се поттикне експанзија на нови пазари

Извозно ориентираните компании можат да бидат мотор на растот во фазата на закрепнување на економијата, поради што упатените ѝ препорачуваат на Владата дополнителни мерки...

Со дигитализацијата кариерните можности станаа достапни преку неколку клика

Начинот на барање работа, како и потрагата по квалитетен кадар секојдневно се менуваат, при што сѐ поизразено е користењето на онлајн платформите Почетокот на годината...

Новата реформа ќе обезбеди подобро и поквалитетно образование

Министерката за образование и наука Мила Царовска смета дека подготвувањето целосно нова реформа ќе гарантира подобро и поквалитетно образование. - Остануваме посветени и вложуваме во...