Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25128)

Нега и убавина

Иако шминката може да биде трајна 24 часа, не значи дека треба да спиете со неа. Без оглед колку сте уморни и мрзливи, не...

Европската агенција ги прогласи црвите за безбедна храна

Медитеранскиот начин на исхрана и францускиот „бон гу“ (добар вкус) добија конкуренција. Европската агенција за храна неодамна соопшти дека и црвите се безбедни за...

Дали би поминале сто дена во иста облека?

Една жена сосема случајно наиде на предизвик што се очекува дека почесто ќе се практикува во 2021 година. Сара Робинс-Кол целосно го оправда купувањето...

„Сув јануари“ за енергичен почеток на годината

Здравствена кампања што започна во Велика Британија „Драј џенуари“, или „сув јануари“ како што сугерира и неговото име, значи „да се биде сув“ - од...

Бендот „Лилит“ сними спот за „Мирислива градина“

По краткото затишје по објавувањето на нејзиниот прв сингл насловен „Чудо“, групата „Лилит“ се врати во етерот со својата „Мирислива градина“. Симбиозата од различни...

„Мојот пат“ – празничен подарок на Никола Зацески

Зацески своето оперско пеење го усовршува во Русија, Италија и во Австрија. Освен оперска музика, почнува да пее и поп и традиционални македонски песни По...

Зoшто најразвиените земји ги сметаат музичко и ликовно за примарни предмети

По најавените образовни реформи Живееме во време на брза и бурна трансформација, која се огледува во збогатување на вокабуларот, знаењата, образовната технологијата и информациите, поради...

Пет иконски уметнички двојки на сите времиња

Некои сè уште го поттикнуваат митот за уметникот и музата, други едноставно ги ценат забележителните уметнички соработки од минатиот век. Од Камиј Клодел и...

Фестивал на чајот и на читањето

Традиционалниот „Фестивал на чајот и читањето“, кој го организира издавачката куќа „Феникс“, и годинава ќе се одржува од 15 јануари до 15 февруари. По...

Богот Асклепиј и божицата Хигија актуелни во „Музејски понеделник“

Познато е дека музеите во понеделник се затворени за посетители и ваквите виртуелни содржини го привлекуваат вниманието на граѓаните особено сега, за време на...