Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25124)

Јануари со повеќе лица на Балканот

Во деновите по божиќните празници, Балканот беше зафатен од студен бран, што донесе врнежи од снег и дожд и промени на невообичаено топлото време...

Десет отсто од фирмите се без вработени

Ова не е сигнал на здрава економија, пред сѐ е сигнал на изигрување на постојните закони за водење бизнис во Македонија и на некој...

Начин за намалување на сиромаштијата и за развој со кинески...

На почетокот од основањето на Народна Република Кина, во 1949 година, сиромаштијата и заостанатоста биле основна ситуација во земјата. Потоа, под раководството на Кинеската...

Западен Балкан и методологијата на конечното решение (3)

Доколку Џо Бајден сака да обезбеди поголемо влијание на САД во решавањето на отворените прашања во регионот, тој ќе мора да дејствува во рамките...

Блокада на парламентот доколку не помине иницијативата?!

Политичките аналитичари во основа сметаат дека е добра иницијативата за една изборна единица, со отворени изборни листи. Сепак, тие издвојуваат дека за таквиот чекор...

Бран на избори во Европа ќе го моделира идниот политички пејзаж...

Германија годинава ќе бара достоен наследник на Меркел, а пред големи одлуки ќе бидат гласачите и во Холандија, Велика Британија и во други европски...

Македонија под вода, на површина исплива немарноста

Деценискиот проблем со несовесното создавање сметишта и фрлање секакво ѓубре во речните корита и одводни канали, нивното неодржување и нечистење, сега природата како бумеранг...

Нов ковид-центар

БИТОЛА Во деновите кога во Битола драстично опаѓа бројот на позитивни лица на ковид-19 и кога бројот на хоспитализираните лица во инфективното одделение во Клиничката...

Пластичните шишиња од реките ќе се излеат во нивите

КИЧЕВО Врнежите од дожд што со висок интензитет се присутни деновиве во целата наша земја ги збогатија со вода сите речни корита, па не се...

Уредено коритото на реката во Гермијан

БИТОЛА Конечно жителите на селото Гермијан можат да бидат мирни и спокојни. Деновиве завршија градежните активности за уредување на коритото, во должина од 340 метри...