Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25122)

Во пандемијата Србите сѐ повеќе купуваат викендички

Пазарот на недвижности во Србија лани порасна за најмалку 20 отсто, а цените не се намалија и кога опадна продажбата во март и во...

Брендот мора постојано да се одржува и да се освежува

Само затоа што имиџот на брендот е веродостоен и препознатлив, не значи дека треба да се престане со вложување време и напор за неговото...

Оздравени пациенти со недели позитивни на вирусот!

Причините поради кои пациентите и по 20 дена изолација повторно се позитивни се зашто во носот и во устата имаат мртви клетки во кои...

Западен Балкан и методологијата на конечното решение

По речиси тридецениски ветувања за европска перспектива, Западен Балкан останува пример за длабоки асиметрии и структурни неурамнотежености, „камења околу вратот“ што цврсто го позиционираат...

Размрдани темелите на „светилникот“ на американската демократија

И покрај турбуленциите и немирите што се случуваа во американскиот Конгрес, законодавниот дом сепак ги потврди изборниот резултат и победата на Џо Бајден за...

Исчекорот кон автокефалност ќе ги засили оптимизмот на нацијата и државата

Надежта дека 2021-та ќе биде година на крај на пандемијата носи и голема верба за враќање на македонското црковно прашање на колосекот по кој...

Исчистена опожарената куќа, следува и парична помош

КАРПОШ Комуналните служби на Општина Карпош целосно ја исчистија опожарената куќа во населбата Карпош 2, на улицата Руѓер Бошковиќ. Имено, службите ги подигнаа изгорените делови...

Бесплатен скрининг на дојки

ГЕВГЕЛИЈА Започнува бесплатен скриниг на дојки во Општата болница со проширена дејност - Гевгелија за женската популација од Општина Гевгелија и соседните општини Богданци и...

Македонија да не влезе во сценариото на бугарската предизборна кампања

Ако се има предвид дека изборите во Бугарија треба да се одржат во март, а и следниот Совет на ЕУ е закажан за март,...

Три децении учи млади да играат тенис

КИЧЕВО Иако никогаш не бил активен тенисер, сепак Асан Велиоски повеќе од три децении целосно е преокупиран со оваа игра, која е многу популарна во...