15.8 C
Skopje
28.10.2021 - 17:51

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25119)

Добро е да се има доверба, уште подобро е да се...

Некој, можеби, во тие нови 365 дена гледа и нови 365 шанси да се поврати довербата во силно компромитираните институции, политиката и политичарите. Но...

Две илјади и дваесетта, oди си и не повторувај се!

И не дека во Македонија не сме имале тешки периоди, сме поминале низ распад, блокади, ембарга, војни, бегалски кризи... И сега поминуваме низ исклучителен...

Но политички и етнички граници не е исто!

Со години слушаме за македонското прашање, но многумина заборавија да нѐ потсетат дека тоа не е решено, ниту затворено. Ова прашање со создавањето на...

Секој трага по својот свет грал

Настани, симболи, алузии Ковидната 2020 година ги живее последните денови. Светската елементарна светска здравствена непогода со ковид-19 ја направи 2020 најлошата година во првите децении...

Нова година исти стравови

Не постои едноставен начин да се сумира годината во заминување. Бурна, застрашувачка, мачна. Година во која се разбудивме со фактот дека умираме. Едно беше...