3.8 C
Skopje
8.12.2021 - 10:48

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25119)

Спортот во 2021 година со многу настани од 2020-та

Во годината што е пред нас треба да се одржат голем број големи спортски настани, меѓу кои дел се одложени од 2020 година. Во...

Експанзија на шахот, кој може да биде страстен како фудбалот

ГОДИНА НА ЗГОЛЕМЕН ИНТЕРЕС ЗА ДРЕВНАТА ИГРА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА Развојот на компјутерските програми и високото ниво на содржини што ги нудат новите интернет-платформи...

Година на фудбалот

Македонската репрезентација со пласманот на ЕП 2020 го забележа најголемиот успех во фудбалската историја, по што тој спорт по години чекање се пласира на...

Пет главни геополитички настани во 2021-та

Предизвиците за масовно вакцинирање, новата администрација во Белата куќа, продолжувањето на тензиите меѓу САД и Кина, санирањето на економските штети од пандемијата и понатамошното...

Ковид-19 го смени и спортот во 2020 година

Пандемијата силно ја погоди и спортската индустрија. Долга, предолга е листата на големи настани што беа погодени од коронавирусот. Оттаму се наметнуваат и прашањата...

Земји што издвоија најмногу средства за помош од ковид-19

САД неодамна го усвоија и третиот предлог-закон за стимулирање на економијата, а меѓународната споредба покажува дека беше крајно време. Според анализата на аналитичкиот центар...

Неверојатните бројки на 2020-та

Ова навистина беше една од оние години за паметење, но 2000-та исто така беше и година што веројатно повеќето од нас би сакале што...

Има ли иднина глобалниот либерален поредок?

Прашањето за новата администрација во Вашингтон е дали САД и Кина можат да соработуваат во создавање глобални јавни добра додека се натпреваруваат во традиционалните...