Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25110)

Животни

И кучињата имаат своја „градинка“ Градинката за кучиња „Папи спринг“ во Гуеонг во Јужна Кореја редовно објавува слики од своите членови кученца како спијат. Градинката се...

„Фх3х“ во третата сезона на „Стар трек дискавери“

По успешната соработка на првите две сезони од серијата „Стар трек дискавери“, „Фх3х“ ја заврши работата на третата сезона, во која работеше од четвртата...

Русите развија рецепти за совршени здрави слатки

Истражувачите од рускиот универзитет за економија „Плеханов“ развија рецепти за слатки што помагаат во одржувањето на здравјето, продуктивноста и силата. Од слатките е тешко...

Сѐ што треба да знаете за најкраткиот ден во годината!

Денеска е краткодневица Зошто доаѓа до краткодневица? Кои древни споменици ја прославувале зимската краткодневица и како изгледа таа од вселената? Од астрономски до културни влијанија,...

Св. Никола во Прилеп се одбележува само со црковни обичаи

Поради заштита од пандемијата со ковид-19 и почитување на мерките за заштита од вирусот, годинешното прославување и одбележување на патрониот празник Свети Никола во...

Филмот снимен со мобилен ја демократизира филмската уметност

Како што сѐ повеќе се развива мобилната технологија така и овој вид филм станува сѐ попопуларен. Без многу голем буџет и голема продукција зад...

Женскиот младински хор со онлајн концерт на фестивал во Индија

По покана од владиниот совет за културни релации на Индија, Женскиот младински хор при МКЦ реализира видеоснимка на композиција од македонски автор, со која...

„Фрида.мк“ со продажба на уметност ќе им помага на социјално ранливите...

Софија Семенпеева Трајановска, оснoвачка на центарот „Ефектива“ За да понуди квалитетна уметност онлајн, да ја поттикне стручната критика и да им ги претстави домашните автори...

Политичката моќ ја штити високата корупција

Како посебен штетен фактор за постоење на корупција во високите кругови на власта во балканските држави се донесувањето и приспособувањето на законите според интересите...

Пандемијата ги влоши економските очекувања

Очекувањата за обемот на производството во наредните три месеци се понеповолни во однос на претходниот месец, а резервите на готовите производи се зголемени. Се...