14.8 C
Skopje
18.6.2021 - 4:46

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25092)

Грците не се откажуваат од пазарењето за време на карантин

Грција Околу два милиони потрошувачи во Грција планираат да купат нешто за „црн петок“, две третини од нив ќе го сторат тоа преку интернет, додека,...

Балканот бележи дневни рекорди на заболени од коронавирусот

Епидемиолошката состојба во Црна Гора е „крајно алармантна и сериозна“, Србија очекува дневен пораст од 10.000 новозаболени, а Хрватска забележа најголема смртност во едно...

Македонија е винска земја со неискористен потенцијал

Нашата предност како винарница е тоа што успеваме да ги создадеме највозбудливите вина од нашиот регион со најдобар сооднос на квалитетот и цената, претставувајќи...

Првите искуства во сојузната влада

Со одобрение на авторот, „Нова Македонија“ ексклузивно, во десет продолженија, ги објавува извадоците од книгата „Луѓе, времиња“, во која долгогодишниот претседател на македонското собрание...

Антибиотиците помагаат, но можат и да убијат?!

Ова лудило мора да престане. Едуцираните и совесни матични лекари и оние од секундарното ниво на здравствена заштита се под невиден притисок од пациентите...

Ќе побара ли Бугарија и Грција да ги избрише натписите на...

На фотографиите до кои дојде нашиот весник, што се направени деновиве во Драма и во Кавала во соседна Грција, може јасно да се воочи...

Тротоари и улици во локви моторно масло

При појава на истечено масло на јавни и сообраќајни површини што се во надлежност на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје, екипите на претпријатието најпрво...

Откажување од минатото нема и не може да има

Очигледно дека македонско-бугарското добрососедство, потпишано обострано во 2017 г. заради отворање на македонските евроинтеграции, е заглавено на улицата што види кон ЕУ. Се наоѓаме...

Авансираниот кураж од Унијата за Софија во спорот со Македонија

Според дел од домашните аналитичари, станува збор за договор за кој, иако е забележливо асиметричен и полн со стапици, ЕУ беше таа што праќаше...

Најславниот светски археолог бил во Скопје и трагал по Јустинијана Прима

Скопски легенди Деновиве е актуелна плочата испишана на латински јазик пронајдена во „Чифте-амамот“. Тоа повторно нѐ враќа во времето кога еден од најславните светски археолози...