Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25088)

Домување

Што не смеете да миете во машина за садови Mашината за миење садови е еден од најкорисните пронајдоци во домаќинството. Ни заштедува време, ни помага...

Тротинетите убедливо најдобри за алтернативен транспорт

Низ целиот свет електричните тротинети стануваат симбол на современиот градски превоз. И како што стојат работите, се чини дека трендот на користење на овој...

„Лилиум“ е леталото на иднината

Компанијата „Лилиум“ разви необичен авион, кој всушност нема опашка, кормила, пропелери или нос, а се придвижува со 36 електромотори. Собира максимум четворица патници и...

Лондон, Париз и Њујорк рангирани како наjдобри градови

Консултантската фирма „Ресонанс консултанси“ секоја година ја објавува листата на најдобри градови „Ворлдс бест ситис репорт“. Во извештајот рангира сто светски града со повеќе...

Панорама / Во 19 век

Белград - Српскиот епископ Давид, епископот што го служеше опелото за Иринеј, е заразен од коронавирус. Тој е хоспитализиран. Епископот Давид бил тестиран по...

Пратениците ќе избираат влада од далечина

Црна гора Пратениците на кои им е ограничена слободата на движење, поради вонредната состојба предизвикана од пандемијата на ковид-19, ќе можат да гласаат од далечина...

Зголемено вработувањето во неформалниот сектор

Последиците од порастот на работниците на црниот пазар на трудот се чувствуваат за време на пандемијата, кога некои од заболените лица не можат да...

Стопанствениците очекуваат длабоки резови во агросекторот

Нестабилно производство на пченица со принос под четири тони на хектар, лоши сорти за семе, застарена технологијата, намалување на сточниот фонд, раст на увозот...

Економијата може да земе залет само на брзи патишта

Претставниците на бизнис-заедницата го потврдуваат огромното значење на владините планови за квалитетно сообраќајно поврзување и укажуваат оти сега е неопходна и нивна доследна примена...

Европа подготвува своја армија

Франција уште од 2017 година „притиска“ за формирање обединета европска војска, а ваквите иницијативи сега добиваат поширока поддршка и од другите членки на ЕУ,...