10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 20:17

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25055)

За итни повици граѓаните телефонски ќе бараат 112

Многу скоро во Центарот за управување со кризи во Скопје наместо досегашниот број 195, кој треба да згасне, ќе профункционира единствениот универзален број 112,...

Mеридијани

Tокио - Рекордни 96.000 јапонски домаќинства добија државни субвенции од април до август за да можат да ја плаќаат наемнината во економската криза предизвикана...

Нормална монетарна политика, позитивни каматни стапки и нагорна производствена крива за...

Ји Ганг, гувернер на Народната банка на Кина Со одржување претпазлива монетарна политика и во рамките на нормалата, Кина е една од ретките главни економии...

Дополнет систем на препораки, заострување на мерките и сѐ построги рестрикции

Од нов систем на препораки, па до локални карантини, европските држави ги зајакнуваат мерките за спречување на новиот бран на ковид-19. Во меѓувреме се...

Таблет за секој наставник

БУТЕЛ Општина Бутел, освен оптички интернет, обезбеди таблети за сите вработени од седумте општински основни училишта, кои ќе служат за потребите на онлајн наставата. Наставниците...

При крај реконструкцијата на Васил Ѓоргов

ЦЕНТАР Општина Центар изминатите денови работеше на поврзување на новата инфраструктура, која има цел да го подобри водоснабдувањето во населбата Капиштец, на улицата Васил Ѓоргов....

Проект за дуално образование во училиштето „Ристе Ристески-Ричко“

ПРИЛЕП Во училиштето „Ристе Ристески-Ричко“ во Прилеп се спроведува проект за дуално стручно образование според германски принцип. Проектот се реализира за да не се иселуваат...

Амбасадорите битна алатка на државата против ковид-кризата

Какви се и колкави се улогата и придонесот на нашите дипломатско-конзуларни претставници во напорот на нашата држава за справување со пандемијата? Како можат нашите...

Дрвосечачите со полни раце работа

КИЧЕВО Дрвосечачите периодов имаат полни раце работа. Кичевските дрвосечачи секојдневно добиваат повици од граѓаните и од жителите на селата за да ги исечат набавените дрва....

Вакцините се во две дози и се очекуваат во почетокот на...

Според протоколите, здравствените работници и луѓето над 65 години треба први да ја примат вакцината, а кога ќе бидат достапни поголем број дози и...