Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25000)

Земји со најмногу странски затвореници

Кои земји имаат најмногу странци меѓу нивните затворски популации? Според податоците на Глобалниот брифинг за затвори, 100 проценти од затворениците зад решетки во малото...

Подем на движењето на суверени граѓани

Движење на луѓе што веруваат дека законите не важат за нив претставува нова закана за полицијата и за спроведувањето на законите во светот, велат...

Говорот на бројките

По изминатите речиси 76 години секојдневно континуирано излегување, денеска во рацете го имате 25.000-то издание на првиот македонски дневен весник „Нова Македонија“. Колку ли само...

Низ олуците на душата

Кога врне неколку дена едноподруго, мене концентрацијата ми се растекува низ олуците на душата. И тогаш најчесто не ми се пишува. Или ми се...

Новото едноумие не ни дозволува на нашето да гледаме со наши...

Претседателот Стево Пендаровски во Пелинце истакна дека на сите ни е јасно дека освен животниот стандард, нашиот главен проблем е тоа што не сме...