31.8 C
Skopje
25.6.2021 - 12:43

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24983)

Пандемијата може да го спаси либерализмот

Иднината до вчера беше мрачна и за слободниот пазар и за демократијата, но сега со мали промени двете може да бидат изведени на прав...

Нов подем на употребата на платеници

Ако западните држави користеа приватни безбедносни групи како „Блеквотер“ за да ги вршат нивните „валкани работи“ во војните во Ирак и во Авганистан, земјите...

Изборен тероризам

Државната изборна комисија била цел на хакерски напад преку т.н. софтверски тероризам, со сили од повеќе странски држави. Ова се навистина тешки и сериозни...

Лебедова песна

Лебедот кога ќе остане без својот партнер, се самоубива изгладнувајќи се. Оттука, лебедовата песна е последната песна на поетот пред да умре. Во септември...

Прифаќањето на физичката дистанца зависи од капацитетот на работната меморија

Во ова време невреме, кога светот се справува со досега непознат и подмолен непријател, една од најбитните мерки за заштита претставува физичкото дистанцирање. Ова...