Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24969)

Дарувавме за да спасиме живот

Сестрите Мирјана Кочоска (55) и Славица Тутунџиоска (58), од Прилеп, ќерки на Елена Макалоска (85), најстарата прилепчанка излекувана од ковид-19, деновиве даруваа конвалесцентна плазма,...

Се распливнуваат надежите за одмор покрај море

Изборот за македонските граѓани е сведен на минимум. Европската Унија сѐ уште нема одлука дали ќе ги отвори границите за македонските државјани, а плановите...

Нов вирус сличен на свинскиот грип откриен во Кина

Нов вирус што е сличен на свинскиот грип од 2009 година и кој може да предизвика пандемија е откриен од страна на кинеските научници....

ЕУ до последен момент тактизира за отворањето на границите

Земјите на ЕУ сè уште се борат да го одобрат повторното отворање на границите и да го состават списокот на „безбедни земји“, чии граѓани...

Се гради детска градинка во селото Ангелци

Василево Општина Василево и официјално го означи почетокот на изградба на детска градинка во селото Ангелци и фирмата изведувач веќе ги започна градежните активности. Проектираниот...

Нов сообраќаен режим на неколку улици

Струмица Општина Струмица, за да ја зголеми безбедноста на сите учесници во сообраќајот и да го подобри сообраќајниот проток на улиците Моша Пијаде, 11 Октомври,...

Реконструкција на покривот на гимназијата „Мирче Ацев“

Прилеп Најпрвин нов покрив, а потоа ќе биде обновена и фасадата на прилепската гимназија „Мирче Ацев“, а се планира и изградба на котларница на гас...

Билтен

Во Скопје шестмина фатени како возат без дозволи Полицијата на подрачјето на Скопје затекнала тројца како управувале со нерегистрирани возила, а шестмина управувале возила пред...

Со амбициозни еколошки проекти партиите бараат мандат од граѓаните

Запоставувањето на екологијата изминативе години ја донесе Македонија на светскиот врв според загадувањето на воздухот и природната средина, а цената што ја плаќа земјата...

Изборна победа без мандат од граѓаните

Кампањата на ДУИ и наративот што го употребува во предизборните денови се опасни по повеќе точки. Не само поради потсмевањето и минирањето на демократијата...