7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 1:36

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24968)

Јуни на гости кај малечката принцеза

Од творештвото на писателот: Ефтим Клетников Среде полноќ, во никоја доба, ко натрапник без да чука кај Малечката Принцеза в соба влезе јуни и заседна тука. Ама пред тоа...

Од Азија до Африка, „Улицата Сезам“ се справува со пандемијата

Тој шарен свет Елмо, Куки Монстер и Мапети од Азија и Блискиот Исток ги здружија силите за реализација на специјална епизода на познатата детска куклена...

Успехот е патување, а не крајна дестинација!

Ќе се потрудиме целиот проект успешно да профункционира и како иновација никогаш да не згасне, порачуваат нагрaдeните ученици Тимот на СБФ од СОУ „Јосиф Јосифовски“...

Виртуелна изложба на младите уметници од Гевгелија

На официјалната фејсбук-страница на Пионерскиот дом во Гевгелија, деновиве се одржа онлајн изложба на Ликовната работилница при Пионерскиот дом, која со оваа активност одбележа...

Разиграна патека нанижана со стихови

ТАЛЕНТИ: Матеа Стоев, шампионка на литературната манифестација „Средби под јаворите“ За Матеа Стоев (15), која тукушто го заврши своето основно образование во ООУ,,Григор Прличев“ во...

Патот до успехот

Очигледно, работата на долги патеки и стрпливото градење успех кога-тогаш ќе донесат врвен резултат. А потоа, сите спортски приказни со успешен резултат се тие...

Криење на наказата

Во ова време на гласно семиотичко дрдорење по сите комуникациски канали на општеството, кога никој веќе не бара збор туку самиот си го зема...

Борба на(д) јастозите

Рекламните спотови на водечките партии, кои деновиве ѝ „сервираат“ на јавноста противотрови за хаосот во кој очигледно тоне целата земја (а чија „заслуга“ нераздвојно...