18.8 C
Skopje
23.6.2021 - 7:22

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24948)

Ковид-19 го скара Бенелукс

Земјите од Бенелукс, Белгија, Холандија и Луксембург, имаат несогласувања за мерките воведени како одговор на пандемијата на коронавирусот Белгија го расипа пријателството со соседите поради...

Битката треба да ја бијат политичарите

Мислењето на одделни академици дека политичарите требало да застанат зад научниците е груба замена на тезите. Имено, најсилното оружје на научниците се неоспорните факти...

Изборите во САД може да ја одредат иднината на Асад

Пристапот на Вашингтон кон Сирија нема да се промени, без разлика кој ќе биде потстанар во Белата куќа, но различните пристапи кон Иран би...

Тајван треба да стане нуклеарна сила

Кина отворено го уништува либералниот поредок по Втората светска војна, па затоа е време САД да му ги покажат на Пекинг опасностите од тоа,...

Од глаата си патиме

Своевремено Војдан Чернодрински, пред нешто повеќе од 100 години, имаше напишано една драма „Од глаата си патиме“, а очигледно и по еден век не...

Чукачи на празна слама

Дури и од дома е видливо дека ковид-19, покрај паниката, предизвика инфлација од чукачи на празна слама од секаков вид. Нив ги гледате во...

Фијаско со коронавирусот како „нова нормалност“

Во вакви моменти на криза се открива сѐ што не чини и не функционира во општеството, честопати во форма на прогонувачки мали слики или...