6.8 C
Skopje
15.10.2021 - 13:29

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24945)

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Дојде време. Црешите веќе узреаја. Веќе ги има во продавниците, на пазарите и во маркетите. Крајот на мај и почетокот на јуни ни носат...

Намалување на трошоците за клубовите за да можат економски да преживеат?

РАКОМЕТ - ГЕРМАНИЈА Не треба да имате математички вештини за да констатирате дека треба да се направи нешто. Мораме значително да ги намалиме трошоците, во...

Ми недостига детскиот џагор во училницата

Како наставничка, барав и истражував кои модели, кои платформи се најпогодни за едукација на моите ученици перiодов, вели Клисарова Од мој агол: Јадранка Клисарова, одделенска...

Те чекам одамна

Од творештвото на писателот: Стојан Арсиќ Те чекам одамна внучко мој! Срцево ме жега веќе, дворот ми запусте, куќава занеме, не цвета веќе цвеќе! Години минаа, ликот ми избледе откако фативте...

Најавени се многу новини за да се одржи САД опен

Некои од предлозите се тенисерите со чартер-летови да пристигнат во Њујорк, претходно тестирани на коронавирус, играње без публика, со помалку линиски судии, а повеќе...

Рестартирањето на Бундес-лигата е успешна фудбалска приказна?

Фудбалот, пак, не се промени многу. По бавниот почеток, темпото на играта се зголеми на ниво блиску до она во февруари и во март....

Четиринаесет интересни факти за филмот „Пинокио“

Јубилеи: 80 години откако Дизниевата дрвена кукла стана вистинско момче Вториот анимиран филм од работилницата на Волт Дизни, кој своевремено достигна огромна популарност - „Пинокио“,...

Меси: Фудбалот, како и животот, нема повеќе да биде ист

Фуд­ба­лот и спор­тот во­оп­што ќе би­дат за­сег­на­ти. Фи­нан­си­ски, за­тоа што има мно­гу ком­па­нии по­вр­за­ни со све­тот на спор­тот, со мно­гу вра­бо­те­ни. Но и про­фе­си­о­нал­но,...

Радиодрамата „Јованче и Марика загубени во паркот“ – нов предизвик

По смирувањето на кризата со ковид-19, планиравме да почнеме со снимање долгометражен детски филм, а засега нашите проекти се достапни на Јутјуб и на...

Ура, (не) одиме на избори

Ако на почетокот на пандемиската криза декларираната грижа за јавното здравје можеби и можеше да се толерира како форма на изборно политичко кокетирање, по...