Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24944)

Европска награда за жени во филмот

Наградата „аудентиа“ првпат е доделена во 2016 година, на „Истанбул филм-фестивал“, а честа да ја освои ѝ припадна на режисерката Анка Дамиан, за филмот „Магичната...

Бизнисмените здружено против економските бариери

Претставниците на бизнис-заедницата во регионот најавуваат формирање балкански деловен совет, кој на оперативно ниво ќе ги следи процесите за поголемо економско поврзување на земјите...

Муслиманите слават Курбан-бајрам

Верниците од муслиманска вероисповед денеска го слават Курбан-бајрам, таканаречениот празник на жртвата затоа што се принесува жртва - курбан. Ова е само еден од...

Се фалсификуваат храна и медицински препарати

ПАНДЕМИЈАТА РАЗВИ НОВИ ГРАНКИ НА КРИМИНАЛНИ АКТИВНОСТИ Животот со пандемијата на коронавирусот се чини дека ги измени дури и трендовите со кои се служат фалсификаторите,...

Mеридијани

Москва - Руската федерална служба за безбедност уапси војник на Црноморската флота во Севастопол, под сомнение дека откривал информации што претставуваат државни тајни. Како...

Пентагон повлекува 12.000 војници од Германија

САД повлекуваат речиси 12.000 војници од Германија по повикот на претседателот Доналд Трамп за намалување на американската воена распространетост низ светот, како што ја...

Короната во сојуз со летните вируси

Летото е карактеристично и за стомачните вируси, кои даваат симптоми на дијареја и на покачена телесна температура. Тука се и топлотните удари, поради јакото...

Одлучувачка битка за седмата сила

Новинарите се огледало на една државата и клучен елемент за „здравјето на јавната сфера“, просторот во кој слободно се артикулираат различните идеи, мислења и...

Сите со маски, а не е маскенбал

Во многу случаи во обичниот живот луѓето и без да стават маска се маскираат за да го скријат својот вистински идентитет и да останат...

Животни

Англиско истражување за пубертетот кај кучињата Како и луѓето, и кучињата влегуваат во пубертет. Тинејџерските години може да бидат и најубави и најстресни периоди од...