Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24938)

ЕУ привремено да забрани кинески преземања на европски компании

Лидерот на најголемата алијанса во блокот на Европа, Манфред Вебер, истакна дека ЕУ треба да воведе мораториум на кинеските инвеститори што во моментов се...

Во новата сезона во нов клуб

Имам доста понуди, но не брзам со одлуката, ќе бидам трпелив, ќе ги разгледам сите опции и потоа ќе пресечам, вели Ѓоргиев НИКОЛА ЃОРГИЕВ, КАПИТЕН...

Нафтениот колапс ќе предизвика крај на една ера на Блискиот Исток

Петтиот најголем купувач на воена опрема во светот, Саудиска Арабија, може да биде принуден да го намали трошењето на оружје поради падот на цените...

Индустрии што се најдобро приспособени за работење од дома

Работењето од дома стана нормално за безброј луѓе, бидејќи пандемијата на коронавирусот продолжува да предизвикува масовно нарушување на обврските. Ситуацијата има свои предности, како...

Прашината на времето

Ноќта ќе стане ден и ако оној што во темнината ќе се одрече дури и трипати, но на изгрејсонце продолжи по патот на вистината,...

Како реинвестираат во себе европските работници

Коронавирусот принуди многу невработени или отпуштени лица да прифатат необични работни места за да преживеат Предизвици за преживување во време на пандемија Додека карантинот ги блокира...

Херојот на нашето време

Доцниме, како и со сѐ друго, а пробивите се повеќе резултат на индивидуална волја и напор. Универзитетите во светот веќе имаат планови за идната...

Ковид-19 ги поттикна властите да ги ослободат градовите од возила

Активистите бараат зголемувањето на пешачките зони и на велосипедските патеки да биде трајно, односно да остане и по завршувањето на пандемијата Градоначалникот на Атина изјави...

САД и Русија во сојуз против Кина?

Некои безбедносни експерти тврдат дека САД треба да соработуваат со Русија за да ѝ се спротивстават на уште поголемата закана од Кина. Но оваа...

Цената на изборите и на животот

За политиката се вели дека е умешност на можното. Тоа значи да се предвидат и изменаџираат сите можни ситуации во интерес на граѓаните и...