Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24924)

Двосменскиот режим на ЈСП донесе двојни проблеми

Наместо двосменско работење на ЈСП, граѓаните бараат јавен градски превоз до полицискиот час, некои за да стигнат и да се вратат од работа, други...

„Стоби“ заедно со својот кинески партнер со донација во борбата...

Пријателите се познаваат на маката. Потврда на ваквите зборови е донацијата од 32.000 заштитни маски испратена до винарницата „Стоби“ од страна на долгогодишниот деловен...

Три идеи за два милиони евра

Приближно два милиони евра ќе се слеат во државниот буџет од страна на сметките на граѓаните што ги прекршија владините мерки за превенција од...

Тенисот собра шест милиони долари за помош на играчите

Водечките тела на светскиот тенис заедно собраа повеќе од шест милиони долари за Програмата за помош на играчи, за поддршка на тенисерите и тенисерките...

Кога ќе кажеш Металург, секаде во Европа знаат дека станува збор...

Нема дилема дека доаѓам во голем клуб и среќен сум и задоволен поради тоа. Металург прави нова екипа, верувам дека ќе имаме што да...

Еибар е загрижен за планот за продолжување на сезоната

Еибар е првиот шпански клуб што јавно изрази загриженост за планираното враќање на секојдневните тренинзи и побара одговорност од официјалните лица на фудбалската лига,...

Големите фудбалски трансфери ќе почекаат

Експертите предвидуваат големи промени во наредните недели и месеци и велат дека деновите на големо трошење, големи трансфери и астрономски плати ќе причекаат, се...

Спасиќ: Тренирам сам и чекам да почнат натпреварите

Во контакт сум со многу колеги кајакари од соседните земји и сите се на исти маки, тренираат сами, се нервираат и чекаат подобри времиња....

Писмо од Крсте Мисирков до Денко Малески

Зоран Георгиев (задоцнет поштар) „Таткоми, дедоми, предедоми, ако се викале по недоразберија бугари, то ушче не значит оти и јас требит да сум као ниф...

Професорот Денко Малевски заробен во бугарското минато?! (1)

Македонската држава има симболи како секоја држава: знаме, грб и химна. Химната ни е од 1941 година. Авторот - комунист, борец на НОБ, поетот...