Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24917)

Домување

Колкав е рокот на сунѓерот за миење садови? Колку трае сунѓерот за миење садови зависи од тоа од што е изработен, за што точно се...

Мистериозни торби со книги за читање во карантин

Додека независните книжарници се насочени кон продажбата преку интернет, некои продолжуваат да ги изненадуваат читателите нудејќи мистериозни торби со книги. За приближно од 15...

Осаменост во изолација – може ли технологијата да помогне

Голем број луѓе низ светот се присилени на осаменост поради пандемијата на коронавирусот. Меѓутоа, физичкото дистанцирање целосно е во спротивност со нашите аспирации за...

Во Велика Британија скокна продажбата на алкохол и на машинки...

Во време на пандемија на коронавирусот, се покажа дека Британците пијат повеќе од вообичаеното, па, така, продажбата на вино, пиво и други алкохолни пијалаци...

Што сонуваме во време на пандемија на коронавирусот?

Социјалните мрежи горат од објави собрани под хаштагот „пандемикдримс“, каде што корисниците разменуваат најнеобични соништа и ноќни кошмари, како и искуства со соништата што...

Триесетина музичари од регионот се обединија на виртуелен концерт

И покрај настанатата ситуација со коронавирусот, група музичари од регионот решија да направат нешто несекојдневно. Преку социјалните мрежи и на интернет организираа мини-концерт во...

Панорама / Како Вучиќ, така и Дачиќ…

Љубљана - Словенечката влада реши уште малку да почека со олабавувањето на мерките, иако беше најавено дека веќе на 4 мај ќе биде донесена...

Во автобус со маски и дезинфицирани раце

Хрватска Во Хрватска почнаа да важат мерките од првата фаза за слободно движење и работа на граѓаните и на фирмите. Со одлуката на Националниот штаб...

Балканските земји ја зголемуваат воената потрошувачка

Сите земји од Западен Балкан во 2019-та бележат пораст во расходите за воениот сектор, но највисок воен буџет има Србија, која ја престигна Хрватска Буџетските...

Бизнис – инфо

ЕЦТАА ја повика ЕК да го спаси туризмот Европското здружение на патнички агенции и туроператори (ЕЦТАА) ги повика Европската комисија (ЕК) и министрите за туризам...