Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24915)

Нега и убавина

Убави и негувани и во третата доба Достоинственото стареење е најдобриот начин да се соочите со годините. Тоа подразбира правилна нега на косата и на...

Недостигот од мелатонин е опасен

И покрај неговата екстремна важност, за мелатонинот не се зборува доволно. Тој главно се поврзува со квалитетниот сон, иако има и многу други функции....

Зошто на жените им треба повеќе сон отколку на мажите?

Истражувачите од универзитетот „Дјук“ откриле дека недоволното спиење е поврзано со поголеми психолошки проблеми и повисоки нивоа на биомаркери поврзани со зголемен ризик од...

Македонскиот филм „Господата од современа“ во европска програма

Филмот „Господата од современа“, во режија на Ана Алексовска, во продукција на „Лист продукција“, е селектиран на годинашното издание на програмата „Д цејнинг фејс...

Во моментов правам песна инспирирана од карантинот

Не ми беше потребна оваа пандемија за да нурнам во себе и да се преиспитам. Јас го правам тоа секојдневно и во нормални услови....

Моќта на книгите овозможува да се бориме против осаменоста

По повод Светскиот ден на книгата Книгата и богатиот резервоар на знаења ја оформуваат, осознаваат и инкорпорираат менталната и емоционалната интелектуална зрелост на нашата личност,...

„Мајкрософт“ го претстави холограмот на Марина Абрамовиќ

„Мајкрософт“ неодамна објави реклама за својата нова технологија на „измешана“ стварност, со чија помош славната уметница пионерка на перформансот Марина Абрамовиќ создаде холограмски перформанс...

Најдоброто од европскиот театар на интернет

Иако луѓето сѐ повеќе се одлучуваат да останат дома и да се изолираат за време на пандемијата, европските театри продолжуваат со полна пареа, правејќи...

Панорама / „Данајски“ антитестови за корона!

Љубљана - Словенечката државна телевизија објави документи, преписки и снимени телефонски разговори во кои се слуша гласот на министерот за економија Здравко Почивалшек, како...

Пријавување по телефон за исплата на 100 евра

СРБИЈА Владата на Србија донесе уредба за исплата по 100 евра, со која на пензионерите и на корисниците на социјална помош ќе им бидат исплатени...