Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24910)

Приказни од самоизолациjа

Ми недостига мaгијата на создавањето На 6 април 2020 година требаше да почне шеснаесеттиот „Танц-фест“. Полна сала, прекрасна публика, возбудлив танц на сцената. Аплаузи, споделени...

Пандемијата на вирусот донесе и пандемија на лажни лекарства...

Граѓаните треба да бидат внимателни и да не купуваат онлајн какви било лекови што во моментов се присутни на интернет како наводна терапија против...

Може ли комарците да шират корона

Комарците се преносители на голем број заразни смртоносни болести. Колкава е опасноста да ја прошират и короната Топлото време носи нови дилеми Најголемиот непријател на луѓето...

Непријателот на човештвото добива ефикасен непријател

На Универзитетот во Питсбург, САД, научниците веруваат дека развиле делотворна вакцина, која настанала од мали делови на протеини на вирусот, за создавање антитела како...

Со божја помош ќе се надмине пандемијата

Според игуменот Партениј, пандемијата ќе заврши брзо, а со тоа животот ќе се нормализира, така што тој се надева на целосно реализирање на програмата...

Францускиот маршал бил воодушевен од иконостасот во црквата „Св. Спас“

Тој особено бил воодушевен од иконостасот изработен во резба, а тоа свое воодушевување го изразил со зборовите: „Ова е најубавото нешто што го видов...

Фајналфор-турнирот ќе се игра пред Нова година?

РАКОМЕТ - ЛИГА НА ШАМПИОНИТЕ По најавата на германската влада за забрана на масовни собири, вклучувајќи ги и сите спортски натпреварувања во Германија до 31...

Жените и помладите лица посериозно ја прифаќаат самоизолацијата

Лицата помлади од 35 години многу посериозно ги прифаќаат мерките за физичко дистанцирање и самоизолација за одбрана од коронавирусот во однос на постарите лица,...

Сеидл: Формула 1 се соочува со „тешка“ одлука

По­стои го­ле­ма жел­ба во јав­но­ста по­втор­но да има спорт­ски на­ста­ни, ду­ри и ако тоа е са­мо на ТВ. Но по­сто­јат мно­гу раз­лич­ни ас­пе­кти што...

Зошто потфрли агенцијата на ЕУ за спречување болести

Два месеца пред Европа да биде прогласена за епицентар на пандемијата, Европскиот центар за превенција и контрола на болести требаше да го вклучи алармот...