Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24910)

Уметниците создаваат дела од искуствата во изолација

Веб-страницата „Политико“ контактира десетици уметници низ светот и ги повика да го насликаат она што го гледаат и чувствуваат во услови на пандемијата. Марија...

Панорама / Новинарка – „непријател бр.1

Сараево - Повеќе од 26.000 лица ја изгубиле работата во Босна и Херцеговина по воведување на мерките против ширење на коронавирусот. За да можат...

Нови заболени во домовите за стари лица

Србија Здравствените власти во Србија се соочија со нови заболени лица во старечките домови во Ниш. Во приватниот дом за стари лица „Ескулап“, каде што...

Брисел го определи датумот за косовското прашање!

Како можен датум за наоѓање решение во дијалогот меѓу Белград и Приштина се споменува март следната година, но дипломатски извори велат дека постои премал...

Бизнис – инфо

ММФ: Ниту една земја нема да биде имуна на економскиот пад Светската економија оваа година ќе доживее пад од три отсто, во време кога многу...

Време за суштинска акција

Експертите веќе прават анализи за тоа како ќе се одрази запирањето на работата во постпандемискиот период и се бараат решенија со кои би се...

Трите енигматични диспаритети на Македонија

Економски односи од кои политичарите бегаат како ѓавол од крст Глобалната пандемија на коронавирусот длабоко ја погодува и се одразува и врз економијата на секоја...

Исус пред судот и пред системот

Дали е подобро еден човек да умре (да биде погубен) за доброто на народот (во име на народот) или е подобро цел народ да...

Црквата секогаш во кризи била најсилна

Мене, како човек на црквата, воопшто не ме загрижува правецот во кој ќе одат верата и сите луѓе што веруваат, објаснува најмладиот владика во...

Овој Велигден бара послушност и воздржување

Поради пандемијата на коронавирусот и полицискиот час, наместо во црквите, верниците ќе останат во своите домови каде што ќе го дочекаат воскресението, а црковните...