-0.2 C
Skopje
26.1.2022 - 22:05

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24893)

Совеста и етиката на возачите или ригорозното спроведување на прописите

Паркирањето во Скопје е предизвик, се разбира, доколку сакате да ги заобиколите правилата и прописите. Воспоставувањето ред и поредок во сообраќајот во главниот град...

Панорама / Рибарски протест

Софија - Пратениците, членовите на Советот на министри, членовите на политичките кабинети и шефовите на државните агенции нема да добиваат надомест од 1 април...

Здрава храна

Што да јадете за подобар имунитет? Истражувачите откриле дека луѓето што јаделе храна богата со флавоноиди имале помала веројатност да добијат инфекција на горните дишни...

Коалите се враќаат во дивината

По неколкумесечните катастрофални пожари што уништија повеќе од еден милион хектари земја во Австралија, конечно доаѓа една позитивна вест оттаму. Коалите полека се враќаат...

Кометата сведок на изградбата на пирамидите се враќа во Сончевиот Систем

На љубителите на астрономијата наскоро ќе им биде приреден голем спектакл, бидејќи античката комета, која не е забележана во близината на Земјата илјадници години,...

Дали Астерикс и Обеликс го предвиделе коронавирусот?

Во стрипот од 2017 година, Астерикс и Обеликс мораат да победат во трка со кочии, а главниот соперник доаѓа од Италија, носи маска и...

Поезијата е желба да се зграби животот во трк

Менче Кадинец, лекарка со поетска душа Прилепчанката Менче Кадинец, примариус доктор, која целиот свој живот е дел од медицината како детска педијатарка, последните години ѝ...

Намаленото загадување на воздухот е краткорочен ефект

Карантинот, кој директно влијаеше на драстичното намалување на патниот и воздушниот сообраќај, како и на деловните активности низ цела Европа, што резултира со големо...

Црната смрт – болеста што го турна човештвото на работ на...

Во 1347 година, монголската армија од Златната орда, предводена од Јани-бег, го напаѓа градот Кафа (денес Феодосија), трговски центар на Републиката Џенова на Црно...

Руски лекари помагаат во лекување на заразените

СРБИЈА Два тима руски воени лекари се вклучени во активностите на српското министерство за здравство во справување со заразените од коронавирусот. Руските лекари ќе бидат...