Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24892)

Македонските тренери ќе бидат активни преку онлајн-работилница

За да ги одржи тренерите активни и во домашни услови, Здружението на ракометните тренери на Македонија реши да отвори нов прозорец за комуникација и...

МОК: Поддршка за одлуката на ИОК и на организаторите

Македонскиот олимписки комитет (МОК) дава целосна поддршка за одлуката на јапонската влада за одложување на Игрите и на прифаќањето на оваа одлука од Интернационалниот...

Првпат во 124-годишната историја се одложени ЛОИ

ЛОИ и ПОИ во Токио се одложени и треба да се одржат „не подоцна од летото 2021 година“. Олимписките игри во минатото се справуваа...

Спортскиот календар веројатно ќе претрпи големи промени

Со одложувањето на Летните олимписки игри во Токио за в година, поради пандемијата на коронавирусот, Игрите се вметнуваат во натпреварувачкиот календар за следната година,...

Ковид-19 во специјална војна против НАТО и ЕУ

Повеќедецениските напори, очекувања и надежи, но и фрустрации и разочарувања, само за неколку недели избледеа како износени гаќи предолго оставени да се сушат на...

Премногу за да пропаднат… дали?

Првиот заклучок е дека предложените мерки не се засновани на анализа и не се знае дали се соодветни во однос на кризата, и во...

Вртоглавица во рана пролет

Проблемот со вртоглавица е доста чест - цели на 20-30 проценти од целата популација, а дури 50 отсто од луѓето со над 75-годишна возраст,...