Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24882)

За враќање за секој мигрант по 2.000 евра

Европската Унија ќе му даде на секој мигрант што е сместен во веќе преполните кампови на грчките острови по 2.000 евра за да се...

Загрозена ли е безбедноста во регионот

Се посериозни најави за повлекување на војската на САД од Косово Рокот што премиерот на Косово Албин Курти го даде како почеток за постепеното укинување...

Кога е изграден првиот бактериолошки институт во Скопје

Постои една заслужна личност, која денес неправедно е заборавена. Тоа е д-р Андрија Штампар, министер за здравство во периодот помеѓу двете војни, човек со...

Бизнис – инфо

Германија би можела да купи удели во клучните компании Германската влада не се откажува од можноста поради епидемијата со коронавирусот да ги преземе уделите во...

Ќе се применуваат европски искуства во услугите за енергетска ефикасност

Mетодите за обезбедување квалитет на услугите за енергетска ефикасност, примерите од соседните земји, како и дискусија за можноста за воведување методи за квалитет на...

Наплив на портали поради можноста за користење буџетски средства за изборните...

Трипати повеќе интернет-портали во трката за платено политичко рекламирање Законот не предвидува посебни услови или, пак, критериуми за тоа кој интернет-медиум ги исполнува или не...

Што е неопходно да се знае за коронавирусот

Вирусот останува 30 минути во воздухот, но сега се знае дека првите симптоми се појавуваат најчесто до пет дена по заразата Заразата со новиот коронавирус...

Како се бори Европа со ковид-19?

Како што бројките на заболени и починати лица од коронавирусот секојдневно се менуваат, односно растат, така и секоја од европските земји, на дневна основа,...

Кешот и шалтерите станаа потенцијална опасност по здравјето

Народната банка на Македонија заради заштита на јавното здравје, во услови кога е прогласена пандемија од коронавирусот, апелира да се избегнува користење готовина и...

Печатените медиуми најдобра опција за алтернативна кампања

Професионалците од сферата на јавното информирање ги посочуваат печатените медиуми како најдобра алатка за спроведување на алтернативната изборна кампања, за што како поткрепа нудат...