Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24868)

Срцето на терен, но само кога е здраво

Срцето е најважен фактор за секој спортист да извојува победа и спортска слава, но не само спортски мотивирано срце туку и физички здраво срце,...

Автокефалност на сто метри со пречки

На масата во Аман, каде што требаше да се осуди постапката на патријархот Вартоломеј да дава томоси за автокефалност на православни цркви, седнаа само...

Коронавирусот во Македонија не е прашање дали, туку кога

Согледувајќи што прават погодените земји, властите во Македонија треба да пристапат кон порадикални мерки од бесмисленото мерење температура на аеродром Уште еден нов вирус -...

Коронавирус – силниот имунитет е клучен за добра прогноза на болеста!

Додека ја пишувам оваа колумна (25.2.2020), за нешто повеќе од 1 месец, глобално со коронавирус (2019-нКоВ) се заразени 80.227 лица, од кои 2.705 починале...