Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24864)

Кон какво општество тежнееме

Витомир Теофиловиќ Во нашиот актуелен политички дискурс владее вистинска конфузија. Можната причина за ова нарушување е што никогаш не успеавме да воспоставиме рамнотежа меѓу трите...

Иконата и секирата во Црна Гора

Срѓа Павловиќ Последниве недели Црна Гора живее меѓу две вистини, кои се во меѓусебен однос на зависност. Првата вистина е дека велика Србија се крена...