Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24864)

Германија ќе помага за мигрантите на островите

Пет острови од северниот дел на Егејско Mоре го носат товарот на миграциската криза во име на цела Европа, рече министерот за миграција и...

Белград и Приштина во засилена пропагандна војна

Во последниот период се интензивираа информациите емитирани од Белград и од Приштина, што само укажува на фактот дека се води „засилена медиумска кампања“ заради...

Светските патници се воодушевувале од скопските пазари

Уште Прокопиј, хроничарот на царот Јустинијан Први, во својата хроника од 6 век, пишува дека во градот Јустинијана, основан од царот, имало многу богати...

На децата ќе им оставиме сами да одлучат на која вера...

Дејан Азески Првпат по триесет години е направена компаративна анализа (заедничко истражување) за состојбите со мешаните бракови во двете најмултиетнички држави на Балканот: Македонија и...

Задушница, Прочка па Велигден

Свештениците на Македонската православна црква-Охридска архиепископија веќе неколку години апелираат верниците да ги напуштат суеверијата и обичаите, кои со години ги практикувале за овој...

Мауровски назначен за нов генерален директор на „Бетон“

Горан Мауровски (34) е назначен за нов генерален директор на ДГ „Бетон“ АД Скопје, каде што досега беше директор на Секторот за контрола и...

Полициските дронови чекаат прекоманда

Регионалните медиуми деновиве излегоа со информации за приземјување на полициските беспилотни летала, наведувајќи дека три дрона на МВР се приземјени со одлука на поранешниот...

Ренесанса на нацизмот во Германија

Германската контраразузнавачка служба идентификува над 32.000 екстремни десничари во 2019 година, што е за 30 отсто повеќе во споредба со 2018 година, кога властите...

Има ли Уставниот суд капацитет да констатира што е неправо?

Највисокиот самостоен орган за заштита на уставноста и законитоста под опсада на дневната политика Уставната положба му обезбедува на Уставниот суд да се дистанцира од...

Акција „Канта за отпад за секое домаќинство“

Општината Ново Село набави 2.039 надворешни пластични канти, кои ќе им ги подели на домаќинствата. Ова е продолжување на акцијата „Канта за отпад за...