Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24862)

Актот сѐ уште инспирира и возбудува, но и разгневува

Националната галерија на Македонија ја подготвува изложбата „Соблечени: женскиот акт како контекст“, со дела од колекцијата на НГМ, која ќе биде отворена на 5...

Панорама

Атина - Во подножјето на планината Олимп, воени воздухопловни сили на Грција и на САД учествуваа во боеви вежби со хеликоптери за напад, продлабочувајќи...

Јавноста бара оставка од јавниот обвинител, кој е масон

Претседателот на Хрватска Зоран Милановиќ вчера упати порака до сите членови на здружението на слободните ѕидари, а кои работат некаква јавна работа или се...

Можната размена на територии повторно на маса?

Покрај веќе искажаните разлики меѓу Германија и САД за исцртувањето на новите граници на Балканот, се отвора прашањето дали постои неусогласеност во ставовите на...

Бизнис – инфо

Започнуваат тешките преговори за буџетот на ЕУ Членките на ЕУ на утрешниот специјален самит треба да се договорат за буџетот во наредните седум години. Според...

Гасификацијата конечно да стане реалност

Во проектите за нови објекти треба да се предвиди и посебна инсталација за гас, објаснуваат градежниците. Истовремено очекувањата на граѓаните и на компаниите се...

Најголемите ризици за 2020 година

Финансиските кризи не ги дефинирам како „црни лебеди“, како што ги опиша Насим Николас Талеб во својот истоимен бестселер, туку како „бели лебеди“. Според...

Како да се приспособиме на брзите промени во светот

Компаниите и владите мора да ја прифатат можноста, или огромната веројатност, за забрзување на четири секуларни случувања, кои влијаат врз тоа што и како...

Долгогодишното активно членство на „Бетон“ наградено од Стопанската комора

„Бетон“ АД Скопје доби награда од Стопанската комора на Македонија како долгогодишна активна членка на Комората, при што се истакнуваат богатото искуство и големиот...

Фантоми од странство ги празнат сметките на македонските граѓани

Надлежните институции информираат дека се преземаат соодветни мерки да се заштитат граѓаните од несаканите трошоци што настанале од илјадниците повици од неидентификувани броеви. Ваквата...