Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24860)

Здрава исхрана засега само на хартија

Како што беше револуционерна новината тандем наставници на часовите по физичко образование во одделенска настава, која ќе создава поздрави генерации, така треба да се...

Ѕвездата е (од)родена

Македонија е на чекор да стане нова ѕвезда на небото крваво од бизнис-авантурите на една воена машинерија, а самата е „одродена“ ѕвезда што тоне...

Медена земја, но не за македонскиот јазик

До кога македонскиот јазик ќе биде странски јазик за нашите филмови. Уште едно омаловажување на нашиот македонски јазик и сценарија со обичаи и мотиви...

Да – не – да

По сите напади од разни новинари, министерката г-ѓа Рахела Мизрахи го доби последниот удар од привремениот премиер на привремената влада на Република (северна) Македонија,...