Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24859)

„Синиот воз“ на Трамп

Во политичкиот жаргон возот се користи за сликовито прикажување на состојба од која нема излез. Двајцата балкански лидери ги напишаа на бел лист хартија...

Алексо Мацков – истакнат фудбалски голман и тренер

Алексо Мацков е една од нашите најпознати фудбалски личности. Тој повеќе од 50 години е присутен на фудбалските терени, прво како голман, а потоа...

Грабежот на поштенската кочија

Eдна изрека вели дека најдобар начин да препознаеш дека наближуваат избори е кога политичарите ја минуваат улицата за да се ракуваат со случајните минувачи....

До промените и по нив

Да пишуваш и јавно да го објавуваш тоа што си го напишал е можност што ослободува, но и обврзува истовремено. Јас ќе се обидам...