Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24846)

И ѕвездите ќе затворат нос

Ороспијо! Гомнарке! Ма, ебааму, името, ебааму! Русјаков? Па, дали си ти нормален? Што е ова? Цитирам обвинители, премиери, судски рочишта и медиуми. Јас ли сум виновен...

Загадувањето на воздухот и ризикот од шизофренија

Живеејќи во градови со милионски број население, високоразвиена индустрија и големи загадувачи, исправени сме пред многу здравствени ризици. Не се зголемени само респираторните и...