Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24846)

Големите урбани средини нудат засолниште за слободоумните луѓе во мешани бракови

ЗАЕДНИЧКИ ПРОЕКТ - ИСТРАЖУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА И ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА (2) Дејан Азески Првпат по триесет години е направена компаративна анализа (заедничко истражување) за состојбите...

Jанкуловски: На УКИМ платите ќе се зголемат во согласност со законот

СО КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ПОСКОРО ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ПОКАЧУВАЊЕТО За да се зголемат платите во високото образование oд буџетски средства, постојат два начина - едниот е...

Кој колку плаќа удел за членство во воената алијанса?

Трошоците за членството во НАТО под лупа и на магазинот „Ер форс“ Колку изнесуваат трошоците за членство во евроатлантската воена алијанса и колку точно проценти...

Потпишан договор за отворање европска куќа

Крива Паланка Градоначалникот на општината Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, и евроамбасадорот Самуел Жбогар потпишаа договор за отворање европска куќа во Крива Паланка. Европската куќа ќе биде...

Се поставуваат информативни табли за зонско паркирање

Кавадарци Надлежната служба на општината, со претставници од јавното претпријатие „Паркинг“ - Кавадарци, деновиве во централното градско подрачје поставува информативни табли за зонското паркирање. Изведувач...

Намалена цената за прочистување на отпадните води

Гевгелија Советот на општината Гевгелија на последната седница даде согласност на одлуката на управниот одбор на ЈПКД „Комуналец“, со која цената за прочистување на отпадните...

Подготвителни зафати за изградба на градска капела

Делчево Со дислокација на подземната инфраструктура на парцелата предвидена за градба, кај градските гробишта во Делчево, започнаа подготвителните работи за изградба на градска капела. Инвестицијата...

Собранието во расчекор од историска до срамна улога

ДВА АНТИПОДА ЗА РАБОТАТА НА АКТУЕЛНИОТ ПРАТЕНИЧКИ СОСТАВ Во нецелите три години од мандатот на актуелниот пратенички состав имаше неколку драматични ситуации, почнувајќи од неговото...

Колкав раст на БДП ќе нѐ приближи до животниот стандард на...

Ништо не правиме со 3,4 отсто раст на БДП што го проектира ммф Разликата помеѓу нашиот раст на бруто-домашниот производ по човек и европскиот е...

Спорт-инфо

Спортска Македонија се прости од Благоја Георгиевски-Буштур Македонскиот олимписки комитет (МОК) и Кошаркарската федерација на Македонија (КФМ), на пригодната комеморација во преполната сала на хотелот...