Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24844)

Амстердамски музеј купи две ретки таписерии од Вилм ван де Велде...

Националниот марински музеј во Амстердам купи две ретки таписерии дизајнирани од Вилм ван де Велде Постариот (1611-1693) во Англија. Тоа е најголемата придобивка во...

Со Маркови кули ќе се управува како со споменик на културата...

Со документите што ќе бидат донесени утре, целосно се регулира заштитата што ќе трае десет години. Вредностите што се констатирани и валоризирани на Маркови...

Панорама

Атина - Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис изјави дека проблемите на Атина со Турција или која било друга земја автоматски стануваат проблем на Европската Унија...

Слабеењето на ЕУ е ризично за Западен Балкан

Европската Унија треба да покаже посветеност на Западен Балкан, затоа што слабеењето на нејзиното влијание ќе ги поттикне националистичките лидери да ја зголемат тензијата...

Бизнис – инфо

ЕК ги претстави мерките за безбедност на 5Г-мрежата Европската комисија вчера ја презентира „кутијата на алатки“, односно мерките што се потребни за да се обезбеди...

Се засилуваат контролите за заштита на рибата во Охридско Езеро

Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски вчера од Охрид најави засилени контроли на Охридско Езеро, за заштита на рибниот фонд. Најавата...

Ќе се дојде до ситуација да нема рударство во земјава

ЗА И ПРОТИВ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ Ние како асоцијација не сме согласни да се носи закон по скратена постапка, бидејќи нема потреба...

РКЕ: Без приклучок на парно, ќе нема одобрение за градба?

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) ќе инсистира со новиот закон за градба, кој се подготвува, при издавање одобрение за градба инвеститорите да се обврзат...

Нема компромис на сметка на здравјето на граѓаните

ЗА И ПРОТИВ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ Воопшто не се согласувам со коментарите на рударскиот сектор и нивниот претставник, господин Николајче, имајќи предвид...

Дали коронавирусот ќе го забави економскиот пораст на Кина?

Некои стравуваат дека појавувањето на епидемијата на коронавирусот во Кина - на почетокот од прославите на Кинеската нова година и во текот на традиционалните...