24.8 C
Skopje
23.6.2021 - 23:29

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24822)

Како до економски поуспешна година

Македонското стопанство и на прагот на 2020 година, без сомнение, е соочено со речиси истите предизвици како и во последните неколку години, а тие...

Еколошки чисти градови – шанса што упорно ја пропуштаме

Повеќе од половина од светската популација живее во урбаните средини, кои, впрочем, се сметаат за виновни за производството на речиси 80 отсто од штетните...

Наместо еуфоричен пречек, верба преку искрена молитва

ВО ЦРКВИТЕ НИЗ МАКЕДОНИЈА БДЕНИЈА ЗА НОВОГОДИШНАТА НОЌ Дали би го прифатиле предизвикот наместо во кафеана или кафуле со музика, друштво, храна, пијачка и луда...

Какви се шансите за остварување на соништата

ПЛАНИРАЊЕ НА ИДНИНАТА ВО МАКЕДОНИЈА И покрај свеста дека крајот на годината не е ниту крај, ниту почеток, туку продолжение на постоењето со сета мудрост...

Рецепти за оптимизам во 2020-та

Простор за оптимизам има секогаш, ама тоа зависи од заинтересираните. Една стара изрека вели дека нема безизлезни ситуации, туку има само луѓе кои така...

Нова деценија, уште поголеми промени

Изминатата деценија се оценува како период во кој се променија многу работи, но се решија малку проблеми. Како ли ќе изгледа наредната деценија? Изминатите десет...

Трговска битка меѓу Британија и ЕУ и нова трка за Белата...

Два настана ќе бидат клучни за светските случувања во 2020 година. Уште во јануари, ЕУ најверојатно првпат во историјата ќе загуби своја членка, a...