Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24794)

Пештер

Трета награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Ленче Милошевска Од дете ја знам пештерата над селото Раштак. Колку пати во детството имам влезено...

„Врба“ на филмскиот фестивал „Црни ноќи“ во Талин

Филмот „Врба“ на Милчо Манчевски се враќа на европска почва, откако длабоко ја импресионираше азиската публика на филмскиот фестивал „Златен коњ“ во Тајпеј. Вечерва...

Задоцнување од 23 години

Потребни се многу повеќе храброст, одлучност, знаење и креативност во управувањето, како и вклучување на повеќе млади луѓе што ќе носат одлуки во интерес...

Патологијата на бугарскиот македонизам (4)

Пловиме во неопходни дигресии, драг читателу, низ комплицираните меандри на македонската судбина денес, која, пак, својата трагична линија ја влече од поодамна низ долгата...