Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24794)

Како се рефлектираат буџетарите и минималецот врз продуктивноста

Првите предупредувања пристигнаа од Светска банка, од каде што укажаа дека властите во земјава треба да внимаваат со зголемувањата на платите во јавниот сектор,...

Златната клаузула носела надоместоци за 120 лица

Во изјава за „Нова Македонија“ некои од поранешните обвинители во СЈО велат дека ако во истрагата на Јавното обвинителство се утврди некаква незаконитост во...

Меридијани

Маунтин вју - „Гугл“ соопшти дека четворица вработени се отпуштени бидејќи биле активни во организирање синдикат во компанијата. Канцеларијата за безбедност и истрага на...

Се продлабочува политичката криза на Малта поради убиството на новинарката Галиција

Кит Шембри, шефот на кабинетот на премиерот на Малта, Јозеф Мускат, поднесе оставка поради наводна вмешаност во заговорот за убиството на познатата антикорупциска новинарка...

Совет на мудреци ќе решава за иднината на НАТО?

Предлогот следува по изјавата на францускиот претседател Емануел Макрон дека Алијансата е клинички мртва, но и понатаму има поделби околу позициите за иднината на...

Пластичниот отпад нерешлива енигма

Додека во развиените земји постојат можности индивидуалните домаќинства да го рециклираат отпадот, во Македонија отпадот од пакување не се рециклира, освен во некои мали...

Во итни случаи јавете се на…

Предвидувањата на надлежните органи се дека имплементацијата и спроведувањето на овој систем, кој беше најавен уште пред неколку години и на чија неопходност од...

Балканот се тресе, стабилна ли е Македонија

Експертите со кои се консултиравме во сублимиран заклучок велат дека нашите граѓани не треба да стравуваат дека земјотреси со ваква сила, како во Албанија...

Храна за активирање на мозокот

Мозокот е еден од најважните органи во човековото тело. Тој е контролниот центар на целокупниот организам и тело. Задолжен е да го одржува чукањето...