Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24780)

Катерина Ацевска најдобар женски борец на „Скопје опен 2019“

Викендов, во организација на клубот за боречки вештини ДАН-КЈУ од Скопје, се одржа 10-от традиционален меѓународен турнир „Скопје опен 2019“, во спортската сала на...

Какво општествено зло нѐ нападнало?

Какво општествено зло нѐ нападнало и дали можеби е потребна стручна анализа каде е проблемот, зошто има луѓе што својот гнев или можеби незадоволство...

Две злата од младинските балканијади

Покрај освоената „бронза“ на СП за младинци во Италија во 1985 година, Станковски беше освојувач и на две балкански злата во младинска и едно...

Ѕидови ли се ѕидови

По малку иронично, додека македонската јавност е фокусирана на блокадата на патот кон ЕУ, Европа одбележува/ше 30-годишнина од падот на Берлинскиот ѕид. Она што...

Пендаровски го прекрши Уставот

Во амандманот V на Уставот на Република Македонија, донесен на 16 ноември 2001 година, во став 1 стои: „На целата територија во Република Македонија...