0.8 C
Skopje
27.1.2022 - 10:12

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24776)

Стефан Шашков со самостојна изложба „Внатрешната градина“

Вечерва, во 20 часот, во просториите на „Јавна соба“ во Скопје, ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Внатрешната градина“ на визуелниот уметник Стефан...

Пандора Апостолоска Саздовска на симпозиум во Маракеш

Визуелната уметница Пандора Апостолоска Саздовска учествува на уметничкиот симпозиум и работилница за современа уметност во Маракеш, Кралство Мароко, кој започна вчера и ќе се...

Новиот роман на Елиф Шафак на македонски

Издавачки центар „Три“ го објави „10 минути и 38 секунди во овој чуден свет“, новиот роман на Елиф Шафак, најмоќниот женски глас на светската...

Три не + една судена професија

Неодамна, честитајќи ми го роденденот, неколку мои пријатели ќе се потсетеа дека токму на истиот ден е роден нивниот татко или мајка. „Навистина? Баш...

Лицемери каде ви се маските

По повод роденденот на Битола, 4 ноември, пред Народниот театар се собраа две групи битолчани. Едните предводени од опозицијата со транспаренти и палење свеќи...

Патологијата на бугарскиот македонизам (1)

Веќе навикна, драг читателу, дека не сум строго дневничен, фактографски колумнист, да чекам што ќе се случи во вторник, па да пишувам за среда...

Патот на богданчани до ветерниците

Веќе повеќе години ветерниците во Богданци постојат, но за богданчани тие се како некој волшебник да им се истоварил таму во месноста Погана. Скоро...