20.8 C
Skopje
30.7.2021 - 4:18

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24774)

Реакција на ХЕРА

По написот насловен „Македонија меѓу топ десет земји според бројот на новозаразени со ХИВ“, од 26 октомври, со своја реакција и барање за исправка...

Домашните слави ја одржуваат македонската традиција

Почетокот на зимските слави веќе почна со празникот Света Петка, кој се празнуваше кон крајот на октомври. Потоа се одбележува Митровден, во спомен на...

Сребрена економија – како да ја искористиме?

Светското стареење неминовно ќе резултира со економска стагнација, бидејќи повозрасните граѓани го зголемуваат финансискиот товар, се зголемува потребата за нивната здравствена заштита и нега,...

Каде е вината за професионалната деградација на наставниците и професорите

Вината за ваквите состојби може да се бара на повеќе страни, од домашното воспитување на децата, мешањето на политиката, до несериозниот однос на одделни...

Меридијани

Лондон - најбогатите луѓе во Британија се подготвени веднаш да ја напуштат земјата ако актуелниот лидер на опозициските лабуристи Џереми Корбин стане премиер по...

Нова битка за превласт во Авганистан

САД се повлекуваат од Авганистан додека соработуваат со Русија и со Кина за да најдат политичко решение за земјата. Тоа само го покажува растечкото...

Автобусите на ЈСП често се расипуваат, но и загадуваат

Само две третини од автобусите се во функција, а половина од нив се стари по 20 години. И новите кинески автобуси често се надвор...

Обложувачници никнуваат на секој чекор

Феноменот обложување не се идентификува во целост само со финансиските импликации, туку истиот тој покажува и длабоки општествени и социјални состојби. Социолозите сметаат дека...