Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24773)

Монументални метални скулптури во Прилеп

Марјан Стојаноски, скулптор Академскиот скулптор Марјан Стојаноски, најпрво во Прилеп, па потоа во Кичево, се претставува пред македонската ликовна јавност со изложба на дела од...

Бевме онаму каде што сонцето секогаш сјае

Репортажа на словенечки „Дневник“ Македонците се многу отворени и пријателски настроени кон странците. Таквиот однос е уште поочигледен кога станува збор за Словенците, најмногу поради...

Промоција на книгата „ТВ-бокс“ на Златко Славенски

Промоција на книгата „ТВ-бокс: Теоретски прилози и филмско сценарио“ на режисерот Златко Славенски, а во издание на Факултетот за драмски уметности во Скопје, ќе...

Отворена изложбата „100 раритети на руската државност“

Презентираните документи во Музејот на македонската борба сведочат за главните периоди на формирањето и развојот на руската држава од средината на 11 до почетокот...

„Синедејс“ ќе одбележи 50 години од „Монти Пајтон“

Осумнаесетто издание на меѓународниот фестивал на европски филм „Синедејс“ ќе се одржи од 7 до 15 ноември, во организација на Младинскиот културен центар. Годинава...

Промоција на книги од Зимери и од Кадриу

Промоција на книгите „Стварно не знам каков наслов“ од Линдита Кадриу и „Мејлови“ од Арлинда Зимери и Линдита Кадриу ќе се одржи на 6...

Музејот на градот Скопје во Подгорица со изложба за Скупи

Музејот на градот Скопје гостува во Црна Гора, по повод 70-годишнината на Музеи и галерии на Подгорица, со изложбата „Темната страна на Римската Империја“,...

Панорама

Белград - Советот на Агенцијата за енергетика даде согласност цената на струјата за домаќинствата од први јануари да се зголеми во просек за 3,9...

Поделба околу продолжувањето на мандатот на УНМИК

Претставниците на постојаните членки на Советот за безбедност на Обединетите нации на седницата за Косово изнесоа различни ставови за решавањето на косовското прашање и...

Построги мерки за добивање азил

Грчкиот парламент донесе закон со кој се воведуваат нови, построги процедури за добивање азил. Законот вклучува построги политики за притвор за оние што влегуваат...