Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24760)

Што сѐ ќе извади багерот од Вардар

Багерот во речното корито на Вардар сигурно не копа темели за изградба на некој нов изум што ќе се гради во реката. Многумина би...

Со кампањи или со закон ќе се бара спас од најлонските...

Според Јани Макрадули, заменик-министерот за животна средина, ако сакаме да ја намалиме емисијата на стакленички гасови во согласност со Парискиот договор и барањата од...

Партиските интереси над препораките на европските институции

Актуелноста на политичките дилеми за спроведувањето на препораките на Венецијанската комисија за Законот за употреба на јазиците, по барање од македонската влада, е одложена...

Образовниот систем како црна дупка за државата

Црна дупка е подрачје во простор-времето од кое ништо не може да избега, дури ни светлината (на образованието). Границата на областа од каде што...

Подводен риболов

Како една од спортските дисциплини тој претставува најселективен начин на риболов, оти рибарот го гледа својот плен и самиот решава дали сака да го...

Олимпискиот маратон се сели во „зимското“ Сапоро?

Преселбата во Сапоро, 800 км на север од Токио, ќе значи значително пониски температури за спортистите за време на Игрите, бидејќи во градот-домаќин на...

Брестовац: Мора да играме натпревари и да победуваме

Мора да создадеме победнички дух, да покажеме карактер, борбеност, а со тоа играчите да им покажат на тренерите дека неправедно биле запоставени, вели селекторот...

Фрум ја нарече брутална патеката за Тур де Франс в година

Ова целосно ќе биде физички предизвик. Дури и рамни етапи ќе бидат многу тешки за чистите спринтери. Има стапици насекаде низ трасата, рече директорот...

Џани Инфантино: Се соочуваме со предизвици

Толку пати велевме дека нема место за расизам во фудбалот, но, сепак, се соочуваме со предизвици за решавање на овој проблем во нашиот спорт,...

Британските спортисти ќе тренираат и миење раце пред ЛОИ

Хигиената се става во фокусот, ќе се користи интернет-програма за обука пред ЛОИ во Токио, а сето тоа следува по долгорочното истражување, кое утврди...