Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24748)

За производство на еден пар фармерки се потребни до 20 илјади...

Модната индустрија продолжува да ги снабдува потрошувачите со најновите трендови, односно поради брзиот обрт на модата, секоја година се трошат околу 80 милијарди парчиња...

Eуфорија со хитовите на Ерос Рамацоти

Рамацоти на почетокот на концертот ги поздрави присутните со неколку збора на македонски јазик. „Здраво, Скопје! Како сте? Ви благодарам што дојдовте вечерва и...

Панорама

Загреб - Стапката на ризик од сиромаштија во Хрватска во 2018 година изнесувала 19,3 отсто, а во 2012 година била 13,9 отсто, но доколку...

Депортирање десет илјади мигранти

Грција планира до крајот на идната година да депортира 10.000 мигранти, соопшти Владата во Атина, ден по немирите во најголемиот мигрантски камп на островот...

Србин влегува во хрватската фабрика за чоколади

Никогаш не се случило три различни страни да се борат за поголем удел во некоја компанија. Оваа приказна за „Краш“ донесе голем исчекор во...

НЛБ банка воведе нови промотивни станбени кредити со намалени каматни стапки...

Почнувајќи од први октомври, НЛБ банка воведе нови промотивни станбени кредити со намалени каматни стапки фиксни до 10 години и посебни поволности до 31.12.2019...

Со крвав нож сечкаат чадена сланина

Граѓаните се изненадени од кампањите со кои Агенцијата за храна и ветеринарство се обидува да ја информира јавноста за правилното чување и третман на...

Проекти многу, велосипедска патека ниту една

Во рамките на Европската недела на мобилност, минатата недела, на една од најфреквентните улици во Битола, Васко Карангелевски, во присуство на градоначалничката Наташа Петровска...

Големата преселба на лекарите инфаркт на здравствениот систем

Најпосакувани дестинации за македонските лекари се Австрија, Германија, Швајцарија, Франција и скандинавските земји. Најмногу, пак, заминуваат анестезиолози, хирурзи и патолози, кои и најмногу недостигаат...