Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24747)

Јоновски обезбеди помош за училиште во родната Струга!

Долгогодишниот ракометен репрезентативец Ацо Јоновски се вклучи во кампањата за помош на ОУ „Јосип Броз-Тито“ во Струга. Тој е тренер-играч во германскиот нисколигаш Ратинген...

Продолжен дневен престој во ООУ „К. Рацин“ во Прилеп

ООУ „Кочо Рацин“ од Прилеп воведе продолжен престој за ученици. Капацитетот на продолжениот престој е за триесетина деца. Целта на дневниот престој е да...

Жив песок на патот кон ЕУ

Целиот државен врв на Бугарија во изминативе два дена е мобилизиран во креирање нова формулација на своите стари ставови (или заблуди) за историјата на...

Лешниците на дедо Пројко

Македонски писатели за деца во „Колибри“: Петко Шипинкаровски Длабоко во подножјето на планината на самиот крај од селото беше градината на дедо Пројко. Во неа...

Анте и елементот македониум

Овој пат нема да се занимавам со дијагностика на болните и обдукција на мртвите општествени ткива на државата. Со тоа продолжувам следната колумна. Оваа...

Вториот Њутнов закон

„Масата е мерка за инертност на телата“ - е постулатот на вториот Њутнов закон во класичната механика. Така го помнам од читанката по физика...