Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24729)

Некои фини витамини

Здравата исхрана кај децата е еден од најважните услови за здраво, среќно и квалитетно детство. Токму затоа, драги деца, ќе ве потсетиме кои се...

Апсурдот како модел на однесување

Прославите по повод Денот на независноста, во текот на овие 28 години, биле организирани со различен интензитет и концепт на драматика, но во оваа...

Испраќајте творби за „Ракатки 2020“

Фестивалскиот одбор на републичкиот детски литературен фестивал „Ракатки“ - Скопје, распишува конкурс за најдобри литературни творби на „Ракатки“ 2020. 1. Темата на годишниот конкурс е:...

Половина живот и цел живот

Беше и помина 8 Септември. Некако административно, како да не е општонароден, туку само државен празник, поточно празник на партиските елити. Така е и...

Боите на зависноста

Прославата на Денот на независноста под мотото „Боите на независноста“ ја потврдува практиката дека ритуалот неретко ја надживува причината. Во многу прослави, ритуалот продолжува да...