Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24723)

Чистењето дома помага да се ослободиме од стресот

За некои луѓе чистењето на кујнскиот под во траење од неколку минути има смирувачки ефект, исто како оној што го произведува медитирањето. Само еден...

Трикови за подобро учење

Стручњаците и педагозите советуваат да се одреди време за учење на одреден предмет и дека е идеално да се издвојат 20-30 минути за учење,...

На 53. „Битеф“ ќе гостува Фија Менар

Годинава во фокусот е театарот што се занимава со распадот на заедницата на сите нивоа и можноста за нејзина обнова Во главната програма на годинешното,...

Македонски писатели престојуваа во земји од Балканот

Осум македонски писатели беа дел од големиот меѓународен проект „Читајќи го Балканот“, кој во претходните две години се реализира во седум земји од регионот:...

Концертни плакати на Влатко Стефановски во Музејот на градот Скопје

Со изложбата на концертни и промотивни постери и плакати, насловена „Патешествие“, во Музејот на градот Скопје, вечерва, од 20 часот, ќе започне филмскиот фестивал...

Да се потсетиме на летната киноатмосфера во Скопје

Уникатна можност да проследат неколку наслови од филмската класика филмофилите ќе имаат во паркот на Кинотеката, со почеток во 20 часот. Со проекцијата на...

Земји со најголеми златни резерви во светот

САД се земја со најголеми златни резерви, покажуваат најновите податоци на Меѓународниот монетарен фонд. Златните резерви на САД се повеќе од двојно поголеми од...

Несигурноста ги тера граѓаните да штедат

Последните извештаи на Народна банка покажуваат дека депозитите растат, и тоа со поголемо темпо кај населението. Социологот Илија Ацевски смета дека една од главните...

Македонската револуционерна организација ја основале и ја воделе масони?!

Александар Протогеров бил велик мајстор на масонската ложа, а масони биле и Даме Груев, Павел Шатев, Тодор Александров и уште многу други македонски интелектуалци...

Сѐ помали шансите за постигнување трговски договор меѓу САД и Кина

Шансите за постигнување трговски договор меѓу САД и Кина дополнително се намалија откако двете суперсили од 1 септември воведоа нови царински давачки на своите...